De betekenis van de tarotkaart “De Ster”

De tarotkaart De SterIn de middeleeuwen was het heel gebruikelijk om de oorsprong van waterlopen en fonteinen uit te beelden met een man of een vrouw die de inhoud uit een amfoor giet, zodat er een waterstroom ontstaat.

De overeenkomsten met het sterrenbeeld Waterman zijn opmerkelijk, omdat ook hij wordt voorgesteld als een man die de inhoud van een kruik in een stroom giet.

Sommigen zien in de kaart De Sterren een verwijzing naar het Zevengesternte, dat is samengesteld uit veel meer sterren dan die op het eerste gezicht zichtbaar zijn.

Anderen hebben er een verwijzing naar ons zonnestelsel in gezien. De grootste ster op de kaart is volgens heb de Zon, en de kleinere sterren zouden de verschillende planeten moeten voorstellen.

Algemene interpretatie van de kaart

Het water dat de afgebeelde vrouw op de kaart in de stroom voor haar giet, is het levenswater, een symbool van onsterfelijkheid.

De hele voorstelling op de kaart roept op de een of andere manier een gevoel van vrede en vruchtbaarheid op. De aarde is rijk, groen, weelderig.

Verder is de vrouw naakt, een symbool van haar puurheid en het feit dat ze niets te verbergen heeft.

Het is een buitengewoon vruchtbare kaart, en voorspelt daarmee zeer goede hoop en verwachtingen voor de toekomst.

In die zin staat het ook voor de invloed van de sterren, dus het lot dat ons toelacht en zich opmaakt om ons het beste te laten bereiken.

Het is een uitermate positieve kaart, omdat de omstandigheden van buitenaf gunstig zijn, maar ook omdat het een duidelijk voorteken is van iets goeds voor ons, zonder valkuilen. Het geeft vooral aan dat we er innerlijke rust en geluk uit kunnen putten.

Heel vaak gebeurt het dat we veel hebben, dat we gelukkig zouden moeten zijn, maar dat we bijna boos worden op onszelf omdat we niet elke dag met een glimlach wakker worden, omdat we er niet in slagen om de voldoening te bereiken die de situatie ons in theorie zou moeten geven. De kaart De Ster geeft hier precies het tegenovergestelde aan. We zullen uit hoe de situatie zich ontwikkelt een ongelooflijk geluk, een ongelooflijke innerlijke vrede, een ongelooflijke voldoening kunnen halen.

Specifieke voorbeelden van mogelijke betekenissen:

  • Waar we op hoopten, wordt werkelijkheid.
  • Schoonheid. Dit kan ook staan voor de “schoonheid” van de situatie (natuurlijk afgezien van persoonlijke schoonheid).
  • Spirituele affiniteit, spirituele liefde. Iemand bij wie wij ons echt prettig voelen, niet alleen op het gebied van lichamelijke aantrekkingskracht. Iemand met wie wij een sterke, uitgesproken zielsverwantschap voelen.
  • Met betrekking tot wat de vraagsteller wil weten, zijn de omstandigheden van buitenaf uitermate gunstig. De uitgangspunten van buitenaf zijn allemaal aanwezig.
  • Mochten we twijfelen, dan laat de kaart De Ster ons zien dat er geen verborgen valkuilen zijn, dat de persoon in wie wij geïnteresseerd zijn echt oprecht is naar ons toe.
  • Het ontstaan van iets waar wij al een tijdje naar verlangen, het ontstaan van kansen waarop wij ons al lang voorbereiden.
  • Het zal ons lukken om innerlijke rust te vinden. In het moderne leven, waarin wij druk zijn met duizenden verplichtingen en met het streven naar steeds meer materiële welvaart, lijkt dit misschien niet zo veel. Maar wat er verder ook gebeurt, het vinden van innerlijke rust, sereen zijn met jezelf en met anderen, is de allergrootste verdienste.
Rob Sánchez

Probeer mijn

Gratis Tarotlezing