Leer de verschillende methodes om de Tarot te lezen

De Magiër van de TarotVoordat we beginnen, wil ik benadrukken dat er bij het lezen van de Tarot geen methode bestaat die per definitie moet worden gevolgd.

Het is namelijk niet bekend wat de oorspronkelijke methode was, dat wil zeggen het eerste systeem dat werd gebruikt.

En we weten ook niet welke methode het meest werd gebruikt of het meest wijdverbreid was.

Bij het lezen van de teksten van de bekendste esoterici van de 19e eeuw is er nergens een aanwijzing te vinden voor verplichte methodes, het aantal te gebruiken kaarten, enz.

Dus staat het je helemaal vrij om bij het lezen van de Tarot de methode te kiezen die je zelf wilt. Er is geen goede of foute methode om te leren en te gebruiken.

Een kaartlegger kan één enkele kaart trekken en de vraagsteller zich laten concentreren op één vraag. Maar hij kan ook het hele spel kaarten open leggen en alleen die kaarten kiezen die hem in het bijzonder raken. Dit zijn enkele van de vele methodes die volkomen correct zijn.

Gebruik de Tarot dus naar eigen goeddunken, en zoals jij denkt dat het best bij jou persoonlijk en bij het onderwerp van het consult past.

Hieronder volgen een paar methodes voor het leggen van de kaarten. Deze zou ik zelf aanbevelen, maar er bestaan nog vele andere methodes.

Rob Sánchez

Probeer mijn

Gratis Tarotlezing