De betekenis van de tarotkaart “De Wereld”

De tarotkaart De WereldIn het midden van een bloemenslinger staat een volledig naakte vrouw, en op de 4 hoeken van de kaart vinden we de symbolen van de 4 evangelisten, oftewel de 4 cherubijnen die de wind in 4 richtingen blazen.

De bloemenkrans staat voor “het wereldei”. In sommige tarotdecks van vroeger vinden we zelfs in plaats van de bloemenkrans de voorstelling van een wereldbol.

De vrouw die in het midden staat, laat de bloemenslinger al lopend bewegen.

Op de hoeken van de kaart staan de symbolen van Matteüs (een engel), Marcus (een leeuw), Lucas (een stier) en Johannes (een adelaar), die verwijzen naar de universele orde: de 4 elementen, de 4 seizoenen, de 4 richtingen, enz...

Algemene interpretatie van de kaart

De kaart De Wereld is het symbool van de schepping, van iets dat geboren wordt. De eivormige bloemenslinger, de amandel, zijn symbolen van de schepping die we in de middeleeuwse kunst en daarbuiten aantreffen.

Zij staan voor een materiële creatie, gebeurtenissen die kunnen ontstaan door de vrouw die in de bloemenslinger loopt en de wereld doet “draaien”. Maar zij staan ook voor een immateriële, innerlijke schepping, van een geest die zich ontwikkelt op zijn pad naar inwijding en verlichting die nu tot een einde komt, aangezien de Wereld wordt beschouwd als de laatste van de 21 Triomfen (de Dwaas heeft geen nummer dat hiermee is geassocieerd).

De Wereld is dus de kaart van het bereiken van verlichting. Alles is nu duidelijk. Het pad was wellicht moeilijk, maar nu lijkt alles samen te komen in de richting van een externe, genererende kracht die goed samengaat met een interne reinheid en helderheid van visie die je in staat stellen om de vruchten te plukken van deze gunstige astrale regeling.

De kaart De Wereld is een van de meest positieve kaarten van de Tarot. Het kan betekenen dat omstandigheden die we ons tot nu toe alleen maar konden inbeelden, worden gerealiseerd. Of het kan staan voor sereniteit, blijdschap voor de giften die het leven ons schenkt, creativiteit en overvloed.

De kaart staat voor vruchtbaarheid, het creëren van situaties en kansen. Kortgezegd, het tegenovergestelde van verveling en onveranderlijkheid. En altijd op een positieve manier.

Specifieke voorbeelden van mogelijke betekenissen:

  • Er dient zich een situatie aan die voor ons zeer positief is. Datgene waar we steeds naar hebben verlangd, kan binnenkort werkelijkheid worden.
  • We hebben het einde van een lang traject bereikt, met de nodige valkuilen en hindernissen, maar nu lijkt het erop dat we eindelijk klaar zijn. We zijn klaar om situatie te verwelkomen die definitief zou kunnen zijn, die ons grote vreugde en voldoening schenkt.
  • Eindelijk hebben we begrepen hoe de zaken ervoor staan. We hebben begrepen wat we wel en niet leuk vinden. We hebben begrepen waar we ons goed bij voelen.
  • Je zult resultaten behalen. Het zijn misschien niet de resultaten die je wilde bereiken, maar het zullen zeker resultaten zijn waar je trots op kunt zijn. En daardoor voel je je beter dan ooit.
  • Een zucht van verlichting omtrent een zeer specifieke situatie. Eindelijk.
  • Verbetering van een situatie die ons zeer na aan het hart ligt.
Rob Sánchez

Probeer mijn

Gratis Tarotlezing