De betekenis van de tarotkaart “De Zon”

De tarotkaart De ZonOp de kaart die vlak na de kaart De Maan komt, schijnt de Zon weer.

Deze grote ster schijnt stralend op twee kinderen, die vrolijk en sereen samen ronddraaien, in een idyllische omgeving, vaak beschermd door een muur.

Sommigen hebben daarin een verwijzing gezien naar het Hof van Eden, het aardse paradijs.

Het staat vast dat op deze kaart de Zon stralend schijnt en daardoor onomstotelijk het einde van de duisternis van de Maan inluidt, waardoor iets nieuws kan ontstaan, een geboorte.

Algemene interpretatie van de kaart

Het staat voor de geboorte van iets nieuws, verlicht door het scheppende licht van God.

Het verwijst vaak naar het bereiken van genoegen, naar persoonlijke verovering, maar met meer innerlijke nuances dan wat gesymboliseerd wordt door de kaart De Zegewagen. De kaart De Zon staat waarschijnlijk voor een prachtige overwinning, die ervoor zorgt dat wij ons beter voelen dan ooit tevoren.

Vrijheid van handelen, en bescherming. Waarschijnlijk hebben wij in het verleden nooit de vrijheid gehad om te doen wat wij wilden of ons te gedragen zoals wij wilden. Nu hebben wij eindelijk de kans om dat te doen.

Deze kaart staat voor helderheid van visie. De situatie is eindelijk duidelijk. Of het is misschien nog waarschijnlijker dat wij zelf eindelijk duidelijke ideeën hebben over wat wij willen en wat ons een goed gevoel geeft.

Sereniteit van gevoelens. Het zal hier vooral gaan om gevoelens die worden gedeeld, zonder problemen van welke aard dan ook. Dus geen relatie die geheim moet blijven, een relatie zonder mensen die in de weg staan, zonder verwijten van familieleden, zonder roddels, zonder andere problemen.

Specifieke voorbeelden van mogelijke betekenissen:

  • Verlangen om met volle teugen van het leven te genieten. Een verlangen dat vermoedelijk in het verleden is onderdrukt en voor een ongelukkig gevoel heeft gezorgd.
  • Er staat iets nieuws te gebeuren. Iets dat ons ongelooflijk veel geluk zal brengen.
  • Uiteindelijk geeft de zon aan dat wij de vrijheid hebben om te doen wat we willen. We zijn lange tijd belemmerd geweest om iets specifieks te doen, maar nu krijgen we daar eindelijk de kans voor. We moeten oppassen dat we deze mooie kans niet voorbij laten gaan.
  • Het heeft lang geduurd, we hebben er lang in stilte onder geleden, maar we weten nu eindelijk wat we willen. En dit is de eerste stap om het voor elkaar te krijgen.
  • Een (invloedrijk) persoon op de werkvloer merkt eindelijk op dat wij ons werk uitstekend doen.
  • Iemand houdt van ons, en is bereid om alle omstandigheden te creëren die nodig zijn om ons een beschermde en risicovrije situatie te bieden om hem te kunnen volgen in zijn projecten.
Rob Sánchez

Probeer mijn

Gratis Tarotlezing